Skanlog köper Hillebrand Gori

Publicerad tors, 10/05/2023 - 23:19

DHL-företaget Hillebrand Gori ska avyttra sin inrikes verksamhet inom lagerhållning och distribution av alkoholhaltiga drycker till Skanlog. Bolagets anställda kommer att erbjudas anställning hos Skanlog.

Förvärvet innebär att lager- och kontorslokalerna i Jordbro utanför Stockholm tas över av Skanlog i slutet av oktober 2023. Skanlog är den största fristående leverantören av logistiktjänster för alkoholhaltiga drycker i Norden.

– Medarbetarna hos Hillebrand Gori har en lång historia av att utföra ett enastående arbete och deras expertis är ovärderlig för oss. Tillsammans kommer vi att bygga vidare på den grund av förtroende, kompetens och fokus på kunden som både Skanlog och Hillebrand Gori har upprätthållit, med vetskapen att vi kombinerar styrkan och kompetensen hos två välrenommerade företag, säger Mona Zuko, vd på Skanlog Sweden.

Skanlog ser förvärvet som ett stort steg på vägen mot att skapa sig en stark position på marknaden som ledare och heltäckande tjänsteleverantör till kunder inom alkoholhaltiga drycker i Sverige.

– Med Skanlogs fokus på att erbjuda ledande tjänster inom lagerhållning och distribution till BWS-segmentet i Skandinavien är vi fast övertygade om att de kommer stärka verksamheten och ta den till nya höjder, säger Søren Nymann, chef för affärsområdet BWS i Norden och Baltikum på Hillebrand Gori.

Hillebrand Gori kommer fortsätta att vara verksamt i Sverige och fokusera på internationell logistik för dryck, öl, vin och sprit. Därför kommer internationella kunder inte att påverkas av förvärvet utan fortsätta att dagligen ta emot logistik- och transporttjänster från Hillebrand Gori.