Premiär för ny säsong av Svenska Truckers

Publicerad fre, 08/25/2023 - 10:51

På måndag är det premiär för den åttonde säsongen av den svenska TV-serien Svenska Truckers på Viaplay/TV3. Serien har sedan start varit en av kanalens populäraste och en stor anledning till att fler söker till yrkesförarutbildningar. I nya säsongen får tittarna bland annat en inblick i serviceverkstäderna.

I den åttonde säsongen möter vi ett flertal nya ansikten och förare som Emma och Emelie som jobbar med att inspektera fristående tankar – inget för den som ogillar trånga utrymmen. Även tidigare profiler såsom skånska truckern Emina som tillsammans med sopbilsföraren Max är nominerad till TV-priset Kristallen som årets TV-personlighet.

 Vår bransch är en framtidsbransch, det märks när man tittar på hur behovet av transporter ökar, inte minst hållbara sådana. Samtidigt har vi en utmaning att locka fler till yrket. Vi vill med programmet visa att chaufförsyrket är ett modernt och spännande alternativ för dagens ungdomar, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag som är initiativtagare till serien. 

Nytt för den åttonde säsongen är också att Scania är med som samarbetspartner, vilket inneburit att tittarna får följa med bakom kulisserna när förarna och deras bilar besöker sina serviceverkstäder.


Om Svenska Truckers
Svenska Truckers är idag ett av de populäraste programmen på TV3 och Viaplay med ständigt ökande tittarsiffror. Programmet belönades 2020 med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serie och har dessutom varit nominerad till samma pris ett flertal tillfällen sedan dess. Programmet skildrar kompetenta yrkesmänniskor i sitt yrkesutövande på ett ärligt, varmt och engagerande sätt. För att läsa mer om programmet, kika in på Svenska Truckers| Sveriges Åkeriföretag (akeri.se). Säsong åtta presenteras av Fair TransportScania och Sveriges Åkeriföretag!

Emina Nilsson, en av de återkommande profilerna i Svensk Truckers.