Ny vd för Postnord Sverige

Publicerad tis, 05/21/2024 - 10:08

Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till ny vd för Postnord Sverige. Han kommer närmast från det globala specialfraktföretaget Envirotainer och tillträder sin nya tjänst den 3 juni. 

Peter Gisel-Ekdahl har enligt Postnord en lång yrkeskarriär med flera ledande roller i internationella industribolag, bland annat på luftbehandlingsbolaget Munters där han var chef för affärsområdena foodtech och airtech. Han kommer senast från en roll som vd för Envirotainer, en svensk aktör inom specialtransporter och sammanhållen kylkedja för läkemedelsindustrin.  

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är vi glada att kunna välkomna Peter Gisel-Ekdahl som ny vd för Postnord Sverige. Vi får en mycket erfaren och framgångsrik ledare med ett starkt kundfokus och goda meriter från stora bolag med verksamhet och försäljning på globala marknader, säger Annemarie Gardshol, vd för Postnordkoncernen. 

Postnord har under de senaste åren investerat i att bygga upp ett omfattande nordiskt terminal- och leveransnätverk. De pågående insatserna syftar till att skapa en strukturellt förbättrad lönsamhet över tid och ska därmed stärka Postnords konkurrenskraft, vilket i sin tur skapar förutsättningar för lönsam tillväxt på den nordiska marknaden.   

– Peter har i sina tidigare roller visat prov på en god strategisk förmåga som i kombination med ett inkluderande och värderingsstyrt ledarskap bidrar till att skapa lönsam tillväxt. Han kommer med sin bakgrund och breda erfarenhet från förändringsledning att ytterligare stärka våra tre affärsområden i Sverige, vårt nordiska affärsfokus och våra medarbetare i Sverige under den fortsatta transformationsresan, fortsätter Annemarie Gardshol.    

Peter Gisel-Ekdahl säger att han är hedrad över att få ta över rollen som vd i ett läge med både utmaningar och stora möjligheter.

– Postnord har med sitt starka kundfokus alla förutsättningar för att lyckas med planen för lönsam tillväxtr.   

Ylva Ekborn, som de senaste sex månaderna varit tillförordnad vd för Postnord Sverige, återgår till sin ordinarie tjänst som chef för Postnord Accelerate, där Postnord Strålfors och Postnord TPL ingår. 

Peter Gisel-Ekdahl är född 1970 och utbildad vid KTH och Copenhagen Business School. Han tillträder vd-posten den 3 juni och kommer att ingå i koncernledningen. 

Peter Gisel-Ekdahl, vd för Postnord Sverige från den 3 juni.