Ny kommunikationsduo på Transportföretagen

Publicerad tors, 01/12/2023 - 17:06

Branschorganisationen Transportföretagen har rekryterat både en ny kommunikationschef och en pressansvarig. Niclas Thorselius och Mattias Holmqvist har senast innehaft roller på Region Stockholm respektive Liberalerna.

Förutom att ha varit kommunikationsansvarig på regionledningskontoret på Region Stockholm har Niclas Thorselius erfarenhet som kommunikationsansvarig för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys samt som pressansvarig i Regeringskansliet.

– Transporter räddar liv och är en samhällsbärande bransch. Inte minst har det blivit tydligt i pandemin där skyddsutrustning flögs in till Sverige och transporterades vidare ut till vården. Transporter bidrar även till att generera skattepengar in till staten och därigenom möjliggöra den välfärd vi har. Vi kommer därför tillsammans med våra systerorganisationer inom Svenskt Näringsliv fortsätta driva frågorna om företagandets villkor, säger den nye kommunikationschefen.

Mattias Holmqvist kommer närmast från en roll som pressekreterare för Liberalerna i riksdagen och har tidigare bland annat arbetat som pressekreterare för Svensk Handel.

– Jag ser fram emot att öka synligheten för Transportföretagen. Transportnäringen är blodomloppet som får Sverige att fungera och vi har många möjligheter med den gröna omställningen. Här kommer Transportföretagen vara en viktig röst, säger han.

Båda nytillskotten tillträdde sina tjänster i början av januari.

Niclas Thorselius (t.v.) och Mattias Holmqvist (t.h.) är nya kommunikatörer på Transportföretagen.