Hedin inför ny garanti för begagnade lastbilar

Publicerad fre, 09/08/2023 - 08:54

Hedin Trucks håller på att lansera en helt ny, märkesoberoende drivlinegaranti för begagnade lastbilar. Garantin innebär bland annat att lastbilarna som säljs genomgår omfattande tester.

Hedin Trucks, lastbilsdivisionen inom Hedin Bil, är Sveriges största återförsäljare av Mercedes-Benz lastbilar och bedriver försäljning, samt fullservice dygnet runt, på elva anläggningar. Hedin Trucks är också en av släptillverkaren Kilafors största återförsäljare i Sverige och samt auktoriserad servicepartner för DAF lastbilar.

För att stärka sin position på den svenska lastbilsmarknaden lanserar bolaget nu Hedin Trucks Certified. Det är en märkning som utlovar noggrant utvalda, testade och certifierade lastbilar och en märkesoberoende drivlinegaranti som alltid gäller minst sex månader med möjlighet till förlängning i de flesta fall.

Innan lastbilarna som certifieras med Hedin Trucks Certified läggs ut till försäljning genomgår de testning i ett omfattande inbytessystem med fler än 200 inspektionspunkter. Syftet är att säkerställa hög kvalitet, transparens mot köparen och en så trygg affär som möjligt.

– Vi ser att Hedin Trucks Certified fyller ett hål på marknaden då högre kapitalkostnader har ökat intresset för begagnat och där man samtidigt vill ha en tydlig kontroll över sina kostnader, säger Mattias Nilsson på Hedin Trucks.