Fossilfria leveranser till 6 miljoner svenskar

Publicerad ons, 04/05/2023 - 08:14

Bring-koncernen har minskat sina utsläpp med 55 procent sedan 2012, samtidigt som paketvolymen har gått upp kraftigt. Fler än sex miljoner svenskar får nu sina paket levererade med fossilfritt drivmedel.

– Att vi nu levererar med fossilfria drivmedel till över sex miljoner svenskar är en milstolpe som vi är stolta över, speciellt eftersom vi flerdubblat våra paketvolymer på bara några år. Om två år ska alla våra leveranser vara med fossilfria drivmedel och för att lyckas med det behöver vi hålla ett högt tempo framöver, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring. 

Posten Norge och Bring-koncernen har alltså minskat sina koldioxidutsläpp med 55 procent sedan 2012. Det visar årsrapporten för 2022 som nyligen publicerades. Under 2022 har koncernen byggt ut laddinfrastrukturen på flera svenska terminaler och investerat i nya elfordon ­– bland annat sju tunga ellastbilar från Einride. 

– Att ställa om den tunga trafiken är vårt absolut svåraste uppdrag, men också det som gör störst skillnad för våra utsläpp, säger Catherine Löfquist.

Brings mål är att alla leveranser ska vara fossilfria 2025.

Om bara två år ska alla Brings leveranser vara fossilfria.