Circle K öppnar fyra nya laddstationer i Norrbotten

Publicerad fre, 02/10/2023 - 10:27

I onsdags invigdes Circle K:s nya snabbladdare för tung trafik i Kiruna. Samtidigt öppnar drivmedelskedjan nya laddare i Arvidsjaur och Gällivare med sikte mot 14 nya laddplatser i Norrbottens län.

Circle K och Testinfra Sweden har tidigare beviljats stöd från Energimyndigheten och utbyggnaden av laddinfrastruktur i regionen sker nu i samarbete med ABB E-mobility och Vattenfall Eldistribution.

Förutom Kiruna, Arvidsjaur och Gällivare kommer också Jokkmokk få ett antal laddare, men senare under året. Totalt rör det sig om 14 laddplatser fördelade på de fyra olika stationerna. Varje laddare har en kapacitet på 360kW.

– Vår utbyggnad av laddplatser ska ligga före efterfrågan på elfordon och den här satsningen i Norrbotten visar just det, säger Lennart Olsson som är ansvarig för laddning för tung trafik på Circle K.

Alla fyra stationer är byggda utifrån ett lastbilsperspektiv, vilket innebär god svängradie samt att alla laddplatser kan nås från flera håll med olika sorters lastbilar. Utöver de nya laddarna erbjuder tre av de fyra stationerna full service med allt som behövs under laddpausen, såsom ett brett utbud av mat och dryck samt toaletter. Totalt bygger Circle K, tillsammans med ABB E-mobility, upp 90 nya laddplatser på stationer runt om i Sverige under första halvåret 2023.

Den nya laddstationen i Kiruna, med fyra platser för laddning av tunga fordon.