15 000 europeiska parkeringsplatser på en bokning

Publicerad tors, 11/03/2022 - 22:27

Svårt att parkera på kontinenten? Vid årsskiftet blir det möjligt att boka 15 000 platser när Europas största bokningsbara nät av parkeringsplatser för lastbilar öppnar.

Enligt Bosch Secure Truck Parking, en del av den multinationella jättekoncernen Bosch, visar undersökningar att det saknas omkring 400 000 säkra parkeringsplatser för lastbilar i Europa. Bristen gör bland annat att många förare tvingas parkera på utsatta ställen, att stölderna av gods blir fler och att utsläppen är onödigt höga när förare får åka runt och leta efter platser.  

För att förbättra läget har Bosch Secure Truck Parking och Travis Road Services nu startat ett samarbete som innebär att företagen länkar ihop sina system för att boka parkeringsplats. Samarbetet innebär att de två aktörerna efter årsskiftet kan erbjuda Europas största nät av bokningsbara parkeringsplatser. Totalt 15 000 parkeringsplatser på 400 olika platser i 14 europeiska länder kommer att ingå och vara möjliga att boka via båda företagens bokningsplattformar. Det rör sig bland annat om Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Frankrike och Polen.

Även systemet för bokningarna utvecklas, där speditörer och åkerier i realtid ska kunna boka alla parkeringsplatser de behöver direkt och få överskådliga samlingsfakturor digitalt.

Bolagen utlovar också att antalet parkeringsplatser ska växa framöver.

Med 15 000 parkeringsplatser i ett system minskar risken att bli utan plats. Foto: Istockphoto.com