DFDS gör miljardaffär i Nordirland

Publicerad tis, 01/10/2023 - 16:39

Den danska logistikkoncernen DFDS träffade strax före nyår avtal om att köpa det nordirländska familjeföretaget McBurney Transport Group. Affären är värd över en miljard kronor och gör att DFDS europeiska nätverk växer ytterligare.

McBurney Transport Group har över 800 medarbetare och arbetar främst mot livsmedelsbranschen och med tempererade transporter och lagerhallar i främst Irland och Storbritannien. Flottan av tunga fordon uppgår till nästan 1 800, varav fler än hälften är kylfordon.

– Genom att bli en del av DFDS får vi tillgång till nya utvecklingsmöjligheter. Jag är säker på att den bredare marknadstäckningen, inklusive tillgång till DFDS omfattande transportnätverk, kommer att gynna våra många långvariga kunder. Jag är övertygad om att våra många lojala och engagerade medarbetare kommer att känna sig bekväma och nöjda efter denna förändring, säger Norman McBurney, grundare av McBurney Transport Group.

DFDS har omkring 10 000 anställda, finns i 20 länder och har över 10 000 kunder enligt egna uppgifter. Företaget driver både godstransporter på väg och sjöfart och erbjuder färje- och hamnterminaltjänster. Enligt avtalet ska DFDS betala 1,2 miljarder danska kronor (på skuldfri bas) och planen är att McBurney ska integreras i DFDS befintliga kylkedja i Storbritannien och Irland.

Köpet är villkorat av myndigheternas godkännande.

DFDS utökar sin flotta med nästan 1 800 nya tunga fordon i och med köpet av McBurney.