Alwex satsar på lokalproducerad el

Publicerad fre, 12/16/2022 - 09:44

Alwex Lager och Logistik, som är dotterbolag till Alwex Transport, har tecknat avtal med elbolaget Bixia om lokalproducerad el från förnybara källor till sitt 60 000 kvadratmeter stora lager.

Totalt handlar det om en elleverans på omkring 7,5 miljoner kWh per år, vilket motsvarar elförbrukningen för cirka 750 villor, samt möjlighet till andra kostnadseffektiva energilösningar.

– Vi har bestämt oss för att vara Sveriges ledande företag i vår bransch inom hållbar utveckling. I koncernen jobbar vi strategiskt med hållbarhetsfrågan bland annat genom att öka energieffektiviteten och andelen förnybara drivmedel i våra fordon. Genom avtalet med Bixia tar vi ännu ett stort klimatkliv, säger Peter Sagebrant, vd på Alwex Transport. 

Stora delar av den el Bixia producerar kommer från lokala lantbrukare som, förutom att odla mat, även producerar el från sol, vind och vatten. De senaste åren har Bixia märkt att intresset för förnybar och lokalproducerad el har ökat bland företagskunderna.


Om Alwex Transport
Är en av södra Sveriges ledande leverantörer av skräddarsydda transporter, entreprenad-, lager- och logistiklösningar. Idag sker mer än hälften av koncernens transporter med förnybara drivmedel.

Alwex terminal och lagerbyggnad.