Norrvidinge har förvärvat Ernst Svenssons Åkeri

Publicerad fre, 11/04/2022 - 17:43

Norrvidinge har förvärvat Ernst Svenssons Åkeri, ett anrikt litet familjeföretag i Skurup. Affären blev klar redan i somras, meddelar Norrvidinge.

Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position som den ledande aktören inom anläggningslogistik i södra Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över möjligheten att förvärva Ernst Svenssons Åkeri som är ett väletablerat åkeri i branschen. Att nu ta vid och förvalta bilarna är något vi gör med stor glädje, säger Martin Nilsson, Norrvidinge Lastbilscentral.

Förvärvet avser en inkråmsaffär som genomfördes den 1 juni 2022 och främst innehåller två lastbilar.

– För oss var det en självklarhet att valet föll på Norrvidinge, eftersom vi letade efter någon som var intresserad av att ta över både bilarna och chaufförerna. Vi har genomgått ett generationsskifte och är väldigt glada över att Norrvidinge nu tar vid, säger Kent Svensson på Ernst Svenssons Åkeri.

 

Om Norrvidinge
Norrvidinge, som är en del av Bellman Group, tillhandahåller transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial och recycling i södra Sverige. Bolaget sysselsätter omkring 350 medarbetare dagligen och omsätter cirka 1,3 miljarder med huvudkontor i Helsingborg.