Svenska Truckers tillbaka med ny säsong

Publicerad mån, 04/10/2023 - 10:50

Den 17 april kl 20.00 drar Svenska Truckers igång igen på TV3. Den populära serien vann sensationellt Kristallen-priset 2020 som bästa realityserie och har varit ett av TV3:s populäraste program sedan starten.

Programmet är initierat av Sveriges Åkeriföretag med syftet att lyfta fram den samhällsbärande åkerinäringen och det varierande och spännande föraryrket. Varje avsnitt i linjär TV ses i snitt av över 200 000 personer.

– Dubbla sökanden till många studieplatser och fullt på många utbildningar tyder på att vi lyckats bra med att skapa ett intresse för åkerinäringen och chaufförsyrket, mycket tack vare Svenska Truckers, säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag. 

I den sjunde säsongen möter vi både favoriter från tidigare säsonger och en del nya ansikten. Några som dyker upp är bland annat Emilia Engström som kör lastbil under jord i gruvan i Kiruna, Mario som kör transporter av renar, Cajsa som har hela Gotland som arbetsplats och Dennis “Denkan” Andersson som kör det mesta. Det blir också återkomster för timmerbilsföraren Tove, sopbilsföraren Max, mjölkbilsföraren Elin och många fler som håller svenska samhället rullande!

Säsong sju presenteras av Fair Transport, Circle K. Sveriges Åkeriföretag och Swedol. Här kan du läsa mer om programmet.

Tove Helgesson är en av profilerna i Svenska Truckers. Foto: Svenska Truckers