Widriksson får två nya ISO-certifikat

Publicerad tors, 06/09/2022 - 16:39

Widriksson Logistik har tilldelats nya ISO-certifikat för sitt arbete med trafiksäkerhet och livsmedelssäkerhet. I samband med de nya certifieringarna inkluderas Widriksson i Tempcon Groups ledningssystem för sina samtliga fyra standarder.

Widriksson Logistik är sedan 2005 certifierade för kvalitet enligt ISO 9001 och miljö enligt ISO 14001. Nu bygger man på samlingen av certifikat med ISO 39001 och 22000.

– Certifieringarna är viktiga för att tillmötesgå krav från de som köper transporter, men lika viktigt för oss som företag för att ta ansvar och vara en bra arbetsgivare. Ett systematiskt arbete betyder säkrare leveranser och färre skador, och därmed bättre arbetsmiljö, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

ISO 39001 är en internationell standard för arbete med vägtrafiksäkerhet som omfattar allt från organisationens förståelse för trafiksäkerhet med ledarskap, attityder och kompetensfrågor till faktorer som underhåll av fordon, planering och åtgärder.

ISO 22000 är en internationell standard för livsmedelssäkerhet som ger ett stöd i arbetet för säkra livsmedel genom ett systematiskt arbete, styrning och dokumentation. Det fokuserar på ledningens ansvar och innefattar en gemensam terminologi vilket effektiviserar och minskar risken för fel. 

Certifieringarna är genomförda av Svensk Certifiering Norden AB.