Uppdaterad broschyr listar alla elfordon

Publicerad fre, 11/10/2023 - 10:04

Biodriv Öst har tagit fram en uppdaterad broschyr för elfordon. I ”Elfordon 2023” presenteras samtliga transportbilar och lastbilar på den svenska marknaden. Där finns även tips på eldrivna arbetsmaskiner och arbetsfordon.

– Med informationsmaterialet Elfordon 2023 underlättar vi för dem som vill köra förnybart i sin verksamhet genom att ge en lättillgänglig översikt över utbudet av fordon och hur det fungerar att köra på el, säger Lovisa Gustafsson, sakkunnig i elektrifiering och infrastruktur på Biodriv Öst.

Broschyren visar elektrifierade fordon på den svenska marknaden inom transportfordon och tunga fordon. I mitten av 2023 fanns det 25 transportbilar och 10 tunga lastbilar, både fullt elektriska och laddhybrider, att beställa i Sverige. Broschyren innehåller även de vätgasfordon som finns på marknaden, inklusive personbilar. Broschyren riktar sig till den som överväger att köpa elfordon till företag och till offentliga organisationer som vill köpa eller upphandla transporttjänster och arbetsmaskiner.

Du kan ladda ner Elfordon 2023 här. Biodriv Öst har också en notsvarande publikation för gasfordon som du hittar här.

Volvo FH Electric är en av de tio tunga eldrivna modellerna som finns med i Biodriv Östs broschyr för elfordon.