Tempcon bolagiserar affärsområde

Publicerad mån, 12/04/2023 - 09:55

Tempcons dotterbolag Widriksson Logistik ska renodla sin verksamhet. Affärsområdet Shyping blir därför ett eget bolag inom Tempcon Group den 1 januari.

Shyping vänder sig till en marknad som delvis skiljer sig från Widrikssons övriga verksamhet genom andra kunder och andra förutsättningar. Bolagiseringen är ett led i den fortsatta utvecklingen av Shypings digitala TMS-plattform och övriga tjänster inom områden som digitalisering, analys av logistikprocesser och effektivisering av komplex logistik. TMS-plattformen är kärnan i verksamheten och bolaget kommer kontinuerligt utveckla nya funktioner för effektivisering av logistikprocesser.

Marcel Nemer, idag affärsområdeschef på Shyping, blir vd för det nya bolaget. Han har arbetat på Widriksson Logistik som affärsutvecklingschef sedan 2020 och var med om att starta Shyping som eget affärsområde 2022.

– Bolagiseringen är en milstolpe i vår satsning på TMS-plattformen och andra tjänster för logistikoptimering. Genom att separera Shyping kan vi helt fokusera på de behov och förutsättningar som våra kunder har och som skiljer sig en hel del från den ordinarie logistikverksamheten i Widriksson Logistik, säger Marcel Nemer.

Shypings TMS-plattform beskrivs som ett heltäckande logistik- och transportsystem med användarvänliga funktioner som hjälper kunderna att driva en effektiv logistikverksamhet. Plattformen hette tidigare WDDP.

– Att Shyping nu blir ett separat bolag inom Tempcon Group kommer också stärka koncernens erbjudande och underlätta försäljningen av digitaliserade tjänster inom hela koncernen, säger Marcel Nemer.