Stort intresse när Nordens största lastbilsmässa är tillbaka

Publicerad fre, 06/10/2022 - 09:15

Det var fyra år sedan sist, men i augusti får hela Lastbilssverige chansen att återigen testa, lyssna, inspireras och mingla på Elmia Lastbil i Jönköping.

2022 års mässa är formellt sett 2020 års mässa, som var tvungen att skjutas upp på grund av pandemirestriktionerna. Emilott Lantz, mässansvarig för Elmia Lastbil, är mitt i de hektiska förberedelserna inför pånyttfödelsen där intresset verkar vara större än någonsin.

 Jag började på Elmia i december och ända från start har det känts väldigt positivt, både från utställare och besökare. En åkare sa till oss att det varit som att branschen gått på sparlåga i flera år nu, man har inte fått möjligheten att träffas på det här sättet och därför finns det ett sug att ha den här typen av mötesplats. Det är väldigt roligt att komma in i ett sånt läge.

Emilott Lantz Elmia Lastbil

Skiljer den här mässan sig något mot 2018?
– Ja. Det blir inga stora ändringar i upplägget, men vi har försökt vässa de olika dagarna mot rätt målgrupper. Vi vet exempelvis att onsdagsbesökarna är väldigt skilda från lördagsbesökarna och då vill vi öka värdet för dem som är på plats en viss dag. Sedan har vi flyttat runt lite och ökat utställningsytan. Vi använder A-hallen för första gången för att kunna ge mer yta och mindre trängsel, bland annat genom att gångarna är bredare. Vi gör så trots att restriktionerna är borttagna eftersom vi sett att det fungerat mycket bra under de mässor som gått hittills i år.

Vad ska man absolut inte missa?
– Både utställningen och programmet är riktigt bra, och efterlängtat. Men om jag måste nämna något specifikt så blir det den politiska debatten. Det här är ju två veckor före valet och det ser ut som att vi kommer att ha många politiker på plats.

Vad vill du säga till den som funderar på att komma men inte bestämt sig?
– Ta chansen, man vet ju inte när den kommer igen! Gillar man lastbilar eller jobbar med det så är det här det stora tillfället under året. Det finns inget som kan mäta sig med Elmia Lastbil.

Elmia Lastbil är Nordens största lastbilsmässa. Foto: Trailer Magazine