Sommarens vägarbeten

Publicerad fre, 05/24/2024 - 08:19

Under sommarmånaderna utförs mycket av vägarbetena på de statliga vägarna. Trafikverket vill nu informera om var de större arbetena och de största störningarna kommer att ske.

Under sommaren utför Trafikverket och upphandlade entreprenörer bland annat beläggningsarbete och underhåll broar och tunnlar samt bygger om och bygger nytt.

På trafikverket.se går det att se pågående och planerade vägarbeten.

Trafikverket lyfter särskilt upp några arbeten som kommer att påverka trafiken:
– E22 genom Blekinge, Kalmar län och Skåne  där vägen byggs om och ut till motorväg. Det blir också ett brobyte i Kristianstad och andra underhållsarbeten.
– På E4:an från Helsingborg i söder och till Haparanda i norr utförs beläggningsarbeten på en rad platser. Några platser som berörs är mellan Klevshult och Gränna, mellan Enånger och länsgränsen till Stockholms län, mellan Jävre och Haparanda, samt i anslutning till Sundsvallsbron där även räcken på bron ska bytas.
– Vid trafikplats Trångsund på väg 73 görs underhållsarbeten på en äldre järnvägsbro, vilket påverkar vägtrafiken. Bra att veta för den som ska åka till Gotland via Nynäshamn.
– På Västkusten öppnar E6 förbi Stenungsund för trafik i sommar efter raset i höstas. E45 rekommenderas som alternativ väg fram till dess. Det blir även beläggningsarbete på vissa sträckor av E6 genom Halland och på riksväg 40 mellan Grönkullenmotet och Nabbamotet samt mellan Landvettermotet och Ryamotet.                                                
– Ytterligare beläggningsarbeten sker på E18 öster och väster om Karlstad.  

På Sundsvallsbron ska räcken bytas, något som kan komma att störa trafiken ett tag. Foto: Istockphoto.com