Scanias prisas för hållbara ellastbilar

Publicerad ons, 12/20/2023 - 00:22

Scania har tilldelats den tyska utmärkelsen European Transport Award i kategorin elektrifierade lastbilar. Miljö, ekonomi och socialt ansvarstagande fanns med som kriterier.

– Vi är naturligtvis oerhört glada över att ha fått detta pris, säger Jessica Björkquist, ansvarig för e-mobilitet på Scania Sverige. Det uttrycker vad denna omvandling handlar om, nämligen att det inte räcker med att leverera utmärkta fordon. Den måste även erbjuda ett hållbart helhetsperspektiv som inbegriper alla olika aspekter.

Enligt Huss-Verlag i München och tidskiften Transport, som delar ut priset, utmärkte sig Scanias lastbilar i miljöaspekter i kombination med ekonomisk bärkraft och socialt ansvarstagande. Juryn bestod av fem framstående företrädare för medier, akademiska institutioner och federala myndigheter.

– Genom att uppmärksamma spjutspetslösningar som våra batterielektriska lastbilar banar utmärkelsen European Transport Award vägen för övergången till en fossilfri framtid för transporter, säger Jessica Björkquist. Att få ett erkännande på denna nivå från erfarna experter visar att Scanias hållbara lastbilslösningar ger stor kundnytta på flera plan.

Scania har prisats i Tyskland för sina elektriska lastbilar.