Scania och ABB E-mobility samarbetar om laddning

Publicerad tors, 11/02/2023 - 17:57

ABB E-mobility är på väg att teckna ett globalt ramavtal med Scania för sin DC-laddningslösning. Scania får därmed möjlighet att erbjuda en komplett lösning för kunder som elektrifierar sin fordonsflotta.

Avtalet innebär att Scania kan förse både sitt eget nätverk och sina kunder med ABB E-mobilitys teknik och lösningar för DC-snabbladdning.

– Samarbetet med ABB E-mobility gör det möjligt för oss att bygga vidare på det momentum vi ser för eldrivna transporter, och det stöder vårt mål att vid 2030 årligen sälja 50 procent eldrivna fordon. Vi värdesätter ABB E-mobilitys globala täckning och lokala närvaro samt deras breda portfölj av högkvalitativa laddningslösningar och service, säger Fredrik Allard, chef för e-mobilitet på Scania.

Utbudet av DC-laddningslösningar innefattar produkter och tjänster för depåladdning, destinationsladdning och offentlig laddning – från 24 kW upp till 600 kW. Båda företagen har åtagit sig att möjliggöra en framtid med nollutsläpp från transporter och ta ledningen i utvecklingen av morgondagens teknik.

Tidigare i år annonserade ABB E-mobility och Scania att de genomfört ett framgångsrikt första test i utvecklingen av ett megawattladdningssystem (MCS), en teknik som kan halvera laddningstiden för tunga fordon. 

Snart går det att köpa både elbil och laddinfrastruktur från Scania i ett paket.