Ohlssons får förnyat förtroende av renhållningsbolag

Publicerad tis, 05/31/2022 - 10:34

Det blev Ohlssons som lade det vinnande anbudet på Nordvästra Skånes Renhållnings AB:s upphandling i Bjuv och Åstorp. Uppdraget startar den 30 oktober 2023 och pågår till och med 2030, med möjlighet till förlängning.

Ohlssons har ansvarat för renhållningsentreprenaden sedan 2014 och nu löper alltså uppdraget på i minst 8 år till.

– Vi har haft ett bra samarbete med NSR under hela uppdragstiden och är därför glada över att få fortsätta arbeta för  invånarna i Bjuv och Åstorp tillsammans med NSR i fler år framöver, säger Linn Modig, driftschef på Ohlssons AB.

I uppdraget ingår tömning av fyrfackskärl från villahushåll samt mat-, rest- och förpackningsavfall från flerfamiljsbostäder. Förpackningarna återvinns sedan i högsta möjliga grad och blir till nya produkter. Matavfallet körs till NSR:s återvinningsanläggning, där företaget Biond omvandlar det till biogas. Uppdraget innefattar även tömning av trädgårdsavfall som efter insamling behandlas på NSR:s anläggning och återförs till kretsloppet.

– Både NSR och Ohlssons jobbar aktivt med att minska vårt klimatavtryck. Genom det här uppdraget säkerställer vi en bra återvinning i kommunerna även i fortsättningen, säger Niclas Ericzon, affärsområdeschef för renhållning syd på Ohlssons AB.  

Niclas Ericzon och Linn Modig, affärsområdeschef respektive driftschef på Ohlssons.