Nybildat kommunalt logistikbolag tillsätter vd

Publicerad tis, 03/19/2024 - 08:55

Magnus Wiberg heter vd:n för det nybildade holdingbolaget ÖTL i Örnsköldsvik, som ska samla transport- och logistikverksamheterna inom Rodretkoncernen. Han tillträder tjänsten den 12 augusti 2024.

Magnus Wiberg kommer närmast från en tjänst på börsnoterade bolaget Absolicon, där han jobbat sedan 2021 som rådgivare till bolagets vd och verkat som CFO. Innan dess har han under fyra år arbetat som vd för Region Västerbottens telekombolag, AC-Net, samt över tio år inom Ericssonkoncernen i olika globala ledande roller mot dess största kunder.

– Vi är mycket glada att Magnus tar rollen som vd för vårt nybildade bolag Örnsköldsvik Transport och Logistik, säger Tomas Karlson, styrelseordförande för ÖTL AB. Han har erfarenhet från både näringsliv och offentlig sektor och framför allt är han en erfaren ledare med ett samarbetsinriktat och relationsbyggande arbetssätt.

Magnus Wiberg säger att han ser fram emot att ta sig an den nya rollen och att lära känna och få jobba med medarbetarna.

– Jag brinner för Örnsköldsvik och regionens utveckling och har längtat efter ett jobb som kan göra skillnad på den ort jag är född och vuxit upp på. Att få möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen känns väldigt hedrande.
 

Om Örnsköldsvik Transport och Logistik
ÖTL AB ägs av Örnsköldsviks kommun genom Rodret och är holdingbolag till Örnsköldsvik Hamn och Logistik samt Örnsköldsvik Airport. Holdingbolaget har bildats för att optimera och samordna gemensamma resurser inom transport- och logistikområdet i syfte att möta kommunens mål samt omvärldens behov och trender, allt för att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt inom kommunen och regionen.

Magnus Wiberg och Tomas Karlson, ny vd resp. styrelseordförande ÖTL.