Nya geografiska affärsområden för Bellman

Publicerad tors, 10/13/2022 - 16:30

Bellman Group har delat upp verksamheten i fyra nya geografiska områden, Nord, Syd, Väst och Öst. Flera åkerichefer får i och med detta utökade eller nya roller inom koncernen.

Bellman Group växer och har nu nio dotterbolag och verksamhet i hela Sverige. Med ambitionen att fortsätta växa, utöka helhetserbjudandet och vidareutveckla hållbarhetsarbetet har man nu alltså skapat fyra geografiska affärsområden, där alla områden har varsin chef.

Michael Jansson, som även är arbetschef för dotterbolaget Bröderna Öhman, är nu affärsområdeschef för AO Nord.

Johan Beermann, tidigare vd för Norrvidinge, har fått rollen som affärsområdeschef för AO Syd. Han efterträds av David Rhudin som vd för Norrvidinge och Elia Express.

Mathias Cederblad, vd för Samgräv, kan nu lägga till titeln affärsområdeschef för AO Väst.

Dick Örn, tidigare vd för Bellmans och SÅCAB, har fått rollen som affärsområdeschef för AO Öst. Han efterträds av Tony Persson som vd för Bellmans och SÅCAB.

Koncernledningen består efter detta av vd Magnus Persson, CFO Roger Axelsson, vice vd Håkan Lind, kommunikations- och hållbarhetschef Charlotte Kjellmert samt de fyra affärsområdescheferna.

– Bellman Group växer och samarbetet mellan bolagen i koncernen ökar. Genom att skapa affärsområden vill koncernen sätta än mer fokus på samarbete. Vi ser att vi genom att arbeta tillsammans kan erbjuda kunderna effektivare, hållbara och smartare lösningar.  Tillsammans med våra kunder kan vi ta fram gemensamma lösningar som gör att projekten effektiviseras utan störningar, vilket är gynnsamt för alla parter. Jag ser med tillförsikt fram emot koncernens fortsatta utveckling, säger Magnus Persson i ett skriftligt uttalande.

Den nya organisationen började gälla den tredje oktober.