Ny möjlighet till digital betalning vid Öresundsbron

Publicerad ons, 04/19/2023 - 17:37

Den elektroniska enheten DKV Box Europe gör det möjligt för yrkesförare att betala vägtullar i 13 europeiska länder. Nu ska även Öresundsbron och Stora Bält inkluderas i systemet.

DKV Mobility är en plattform för betalningslösningar för transportföretag. Men den fysiska enheten DKV Box Europe är det möjligt att göra automatiska betalningar av betala vägtullar i systemet i 13 länder och 165 vägtullsystem. N inkluderas även Stora Bält och Öresund.

– Vi vill göra betalning av vägtullar så smidig och automatiserad som möjligt för våra kunder. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete med att kunna täcka alla de stora vägarna i Europa med hjälp av en och samma enhet, säger Steen Hansen, chef för DKV Mobility i Skandinavien.

Enheten är enligt bolaget lätt att installera och konfigureras och uppdateras trådlöst via mobilnätet. Med en enda enhet som automatiskt registrerar avgifterna behöver föraren inte bekymra sig över betalningarna och kan köra genom Europa med mindre risk för förseningar. Betalningen för passagerna samlas också på en faktura, vilket kan minska pappersarbetet.

DKV Box Europe är kompatibel med flertalet vägtullar i Österrike, Belgien, Bulgarien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Spanien, Polen, Portugal och Schweiz och nu även Stora Bältbron och Öresundsbron i Sverige och Danmark.

Betalning med DKV:s box, nu möjligt även vid Öresundsbron. Foto: Istockphoto.com