NTEX tredubblar lagerkapaciteten

Publicerad fre, 05/12/2023 - 09:54

NTEX planerar att öka sin lagerkapacitet från 18 000 till 54 000 pallplatser i Sverige under 2023.

Nyligen öppnade NTEX en ny anläggning i Helsingborg och i september gör man det även i Göteborg. Investeringarna innebär alltså en tredubbling av kapaciteten i Sverige.

– Med vår utökade lagerkapacitet och expertis inom logistik och transport är vi väl positionerade för att ta oss an alla logistikutmaningar. Vårt mål är att erbjuda våra kunder omfattande logistik- och transportlösningar som gör att de själva kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Roger Hallstensen på NTEX.

NTEX lagerverksamhet erbjuder standardgränssnitt till de flesta ERP-system och ett utbud av logistiktjänster, inklusive varumottagning, lagring/produktion, orderplockning och packning, leverans, order- och transportadministration och WH-administration.

NTEX har också 33 000 pallplatser i Vestby, Norge, 16 000 kvadratmeter lagringsutrymme i Bristol och Immingham i Storbritannien och 5 000 kvadratmeter i franska Lille.

Utökningen av lagerkapacitet gör att NTEX är väl positionerade för framtida logistikutmaningar, menar Roger Hallstensen.