NTEX köper Eurolink

Publicerad fre, 09/02/2022 - 10:10

Logistikkoncernen NTEX är på väg att köpa Eurolink, som är baserat i Ljungbyhed i Skåne. Köpet innebär att NTEX övertar samtliga aktier i Eurolink i Sverige AB, inklusive aktieinnehavet i Eurolinks bolag i Tyskland och 80 procent av bolaget i Kroatien.

– Eurolinks struktur och filosofi påminner väldigt mycket om NTEX och mot den bakgrunden vill jag kalla detta för en perfekt matchning när det gäller ett samgående mellan två företag, säger Thomas Ström, vd och grundare av NTEX.

Eurolink har bedrivit åkeri- och speditionsverksamhet från Ljungbyhed i Skåne sedan 2006. Under 2021 omsatte företaget 366 miljoner kronor. Ungefär 80 procent av omsättningen kommer från trafiken till och från Tyskland och Kroatien.

Eurolink behåller sitt namn och Roy Hansson, nuvarande vd och en av bolagets grundare, fortsätter som vd.

Ambitionen med affären är enligt NTEX att Eurolink ska komplettera och förstärka NTEX nuvarande verksamhet, men också att NTEX ska tillföra nya möjligheter till Eurolinks framtida utveckling och tillväxt.

– Med Eurolink blir NTEX ännu starkare. Samgåendet är ett sätt för oss att bibehålla vår position som aktiv utmanare när det gäller transporter med hög kvalitet, god personlig service och flexibilitet, säger Thomas Ström.