Klart med vd till Wibax Energy

Publicerad tis, 12/12/2023 - 11:44

Wibax Energy ska se säkerställa att Wibaxkoncernen kan köra på egenproducerad hållbar el framöver. Nu är det klart att Magnus Wikman tillträder som vd för det nya bolaget i februari.

Wibax satsar på att nå en 100 procent elektrifierad fordonsflotta till år 2030, där koncernen också ska bli egenförsörjande på el. Arbetet mot en mer hållbar transportkedja har pågått länge och elektrifierade tunga lastbilar och mobila laddstolpar är en viktig del i Wibax koncernens mål. Det nya bolaget Wibax Energy är avgörande för nästa steg genom att producera och försörja koncernen med hållbar el, från en egen energikälla som dessutom ska vara ny. Wibax Energy ska också bygga laddinfrastruktur, tillföra effekt motsvarande vad de egna el-lastbilarna förbrukar och på sikt göra ytterligare affär av laddinfrastrukturen genom att sälja överkapaciteten.

Nu är det alltså klart att Magnus Wikman tillträder som vd på för det nya bolaget. Magnus arbetar idag som kommersiell chef på Node Pole (Nordic Industry Locations AB) och tidigare arbetat med nyetableringsfrågor inom Piteå kommun samt ansvarat för byggnationen av Sunpine 2007–2010. 

– Jag har följt Wibax spännande utveckling länge och imponerats av dess ägare och anställda. De har verkligen lyckats bra i en tuff marknad. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med dem alla för en mer fossilfri och hållbar framtid, säger Magnus Wikman.

– Det är riktigt roligt att välkomna Magnus Wikman till Wibax! Erfarenheterna som Magnus har från nyetableringar och uppbyggnad av bolag kommer vara viktigt för Wibaxkoncernens fortsatta elektrifieringsresa, säger Jonas Wiklund, vd för Wibax Group.

Magnus Wikman blir vd för Wibax nya bolag Wibax Energy. Foto: Paulina Holmgren