Hedin köper Ivecos nordiska återförsäljarverksamhet

Publicerad ons, 12/06/2023 - 10:39

Nu är det klart att Hedin Mobility Group förvärvar Iveco Groups distributions- och återförsäljarverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Avtalet är i linje med den avsiktsförklaring som undertecknades i mars.

Förvärvet innebär att Hedin Mobility Group kommer marknadsföra och distribuera Ivecos transportbilar, medeltunga och tunga lastbilar samt minibussar som säljs via återförsäljarnätverket, inklusive reservdelar, i de fyra nordiska länderna. Hedin Mobility Group förvärvar även återförsäljarverksamheten på Ivecos anläggningar i Sverige (Göteborg, Helsingborg och Malmö), Norge (Bærum), Finland (Esbo) och Danmark (Odense).

Iveco Groups utbud av transport- och lastbilar säljs och servas för närvarande i Norden genom 35 återförsäljare och fler än 100 verkstäder.

– Att ingå detta viktiga partnerskap med Hedin Mobility Group omedelbart efter lanseringen av vårt nya kompletta produktutbud visar på vårt engagemang för tillväxt och hållbarhet. Detta samarbete kommer att öka vår närvaro på den nordiska marknaden och dra nytta av Hedins etablerade nätverk, säger Ivecos vd Gerrit Marx.

Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Mobility Group ser förvärvet som ett sätt att stärka koncernens position som en ledande europeisk mobilitetsleverantör.

– Vi delar en vilja att driva förändring och leverera produkter och tjänster som gynnar både slutanvändare och samhället i stort.

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2024, om myndigheterna ger sitt godkännande.