Hedin introducerar BYD-lastbilar i Sverige

Publicerad ons, 02/14/2024 - 16:56

2022 lanserade Hedin Mobility Group det kinesiska elbilsmärket BYD i Sverige och förra året var det dags för transportbilarna. Ny meddelar koncernen att man också är på gång att lansera tunga lastbilar från samma märke. 

Partnerskapet innebär att Hedin Electric Mobility kommer att driva försäljning av det kommande produktutbudet av helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Försäljningen startar i sommar, med Hedin Trucks som återförsäljare.

– Det är med stolthet och glädje vi fördjupar vårt samarbete med BYD genom att inkludera elektriska lastbilar i vårt produktutbud. Detta utökade partnerskap är av stor betydelse för att främja en mer hållbar framtid inom transportsektorn, och ligger också i linje med vår strategi med expansion inom tunga fordon, säger Anders Hedin, grundare och vd på Hedin Mobility Group i ett pressmeddelande.

BYD är en av världens största elbilstillverkare och började att sälja bussar i Sverige 2015. Bolaget har verksamhet i över 70 länder och regioner och erbjuder förutom elfordon också produkter för solkraftproduktion och energilagring. Företaget är noterat både på Hongkong- och Shenzhen-börserna. BYD Europe har sitt huvudkontor i Nederländerna.

Den kinesiska fordonstillverkaren BYD ska börja sälja lastbilar i Sverige i sommar.