Festivaltätt i helgen

Publicerad fre, 08/25/2023 - 10:30

Förra veckan anordnades Mittiamässan. Idag och i morrn finns det nya chanser för den som vill se och prata tunga fordon. Nu har portarna öppnat för både festivalen Trailer Trucking Festival på Mantorp och mässan Load Up North i Boden.

Arrangörerna av Trailer Trucking Festival utlovar en rekordstor branschutställning med nästan 100 utställare, däribland alla de stora lastbilsmärkena på den europeiska marknaden och ett flertal påbyggare, kran- och släpvagnstillverkare. Det kanske största dragplåstret är ändå Nordic Trophy, den välkända tävlingen där den snyggaste lastbilen ska koras. Omkring 400 lastbilar tävlar i år, från 14 olika länder. Bland profilerna som gästar festivalen finns Juha Ristimaa, regerande mästare i Nordic Trophy som tävlar i år igen, truckracingföraren Boije Ovebrink och legendaren Svempa Bergendahl som bland annat kommer att delta vid prisutdelningen i Nordic Trophy.

Load Up North pågår sedan igår och fram till och med i morgon lördag. Mässan arrangeras på Boden Energi Arena. Även här finns fler utställare på plats än förra året. Inriktningen är på entreprenad, mark och anläggning samt gruva ovan jord. Här finns det mesta, från stora grävmaskiner och eldrivna stora lastbilar till fräscha Porschebilar och skotrar, men också aktiviteter för barnen med tävlingar och fiskdamm.

Stora maskiner i Boden.