E6 Stenungsund öppnar i juli

Publicerad fre, 05/31/2024 - 08:30

Trafikverket meddelade för någon månad sedan att arbetet med att återställa E6 vid Stenungsund går bättre än väntat. Enligt ny information ska vägen öppna för trafik så tidigt som andra veckan i juli.

 Vi är mycket nöjda över att vi kan öppna E6 för genomfartstrafik så tidigt i sommar. Vi har jobbat hårt och målinriktat för att hinna bli klara så att vi kan släppa på trafiken före sommarsemesterveckorna, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket.

Grundläggningsarbetet är klart, både lättfyllnaden som utgör grundläggning i norr och djupstabiliseringen med kalkcementpelare i söder. De arbeten som återstår för att vägen ska kunna öppnas är asfaltering, montering av vägräcken, linjemålning, skyltinstallationer, belysning och besiktningar inför trafikpåsläpp.

– Vi ska lägga asfalt med start i mitten av juni. Tidplanen ska hålla så länge vädret tillåter och det inte blir störtregn hela veckan, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket.

En del arbeten med exempelvis återställandet av Kärrbäcken samt den norrgående påfartsrampen kommer att ta lite längre tid.

– Det betyder att tre av fyra ramper vid Stenungsundsmotet kommer att trafikeras redan i samband med att vi öppnar för genomfartstrafiken. Det är bättre än vad vi tidigare hade beräknat, säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket. 

Trafikverket vädjar nu till trafikanterna att ha tålamod, visa hänsyn och anpassa sina vägval och hastigheter den tid som är kvar innan vägen öppnar, särskilt under kommande storhelger.

Grundläggningen av E6 är klar. Nu väntar bland annat asfaltering och montering av räcken, skyltar samt belysning.