Carl-Henric Svanberg sätter punkt för ordförandeskap

Publicerad tors, 08/24/2023 - 09:24

Carl-Henric Svanberg avböjer omval som ordförande för AB Volvos styrelse, meddelar koncernen i ett pressmeddelande. Han sitter dock kvar fram till årsstämman i mars 2024.

– Jag har idag informerat AB Volvos valberedning att jag avser att lämna i samband med nästa års årstämma. I mars 2024 har jag varit ordförande i tolv år. Det har varit ett stort privilegium och jag är stolt över ledningens och alla Volvokoncernens medarbetares insatser, säger Carl-Henric Svanberg enligt pressmeddelandet.

Carl-Henric Svanberg tillträde som ordförande i AB Volvo i april 2012. Under hans tid som ordförande har Volvokoncernen stärkt sina ledande positioner globalt, avsevärt förbättrat den underliggande lönsamheten och påbörjat resan mot netto-nollutsläpp.

– Min efterträdare har möjligheten att fortsätta driva transformationen mot netto-noll och spela en avgörande roll i övergången, tillsammans med styrelsen, vår koncernchef Martin Lundstedt och hans ledningsgrupp. Tills dess ser jag fram emot att fortsätta tjäna Volvo och våra aktieägare fram till årsstämman 2024, säger Carl-Henric Svanberg.

Rekryteringen av en efterträdare uppges starta omedelbart.

Carl-Henric Svanberg har varit ordförande i AB Volvo i snart 12 år.