BDX startar nytt entreprenadbolag

Publicerad mån, 03/20/2023 - 07:55

Entreprenad- och logistikkoncernen BDX startar ett nytt dotterbolag för större entreprenadtjänster inom mark och väg. Det nya bolaget är ett resultat av en ökande efterfrågan på entreprenadtjänster i kölvattnet av de stora industrisatsningarna i norra Norrland.

2017 avslöjade den nya batteritillverkaren Northvolt att man skulle förlägga en av sina produktionsenheter i Skellefteå. Sedan dess har ett flertal större industrietableringar aviserats i Norrbotten och Västerbotten. Detta innebär också att behovet av omfattande investeringar i infrastruktur i regionen har ökat.

För att möta marknadens efterfrågan på entreprenadtjänster har BDX Företagen nu startat dotterbolaget Civil Works Nordic AB (CWN), där affärsområdena mark/väg samt mark/stora projekt kommer att ingå. Drift- och underhåll väg samt snö- och grönt kommer att organiseras som affärsområden inom BDX Syd.

– Alla satsningar som görs i norra Sverige gör att vi ser en stark tillväxt inom entreprenadsegmentet de kommande åren. Genom att skapa ett renodlat entreprenadbolag blir vi ett tydligare alternativ för våra kunder. Samtidigt kommer vi att lyfta fram och tydliggöra verksamheten för drift och underhåll väg samt snö- och gröntverksamheten genom att organisera dem som affärsområden inom division Syd, säger Catrin Ingvarsson, vd och koncernchef för BDX Företagen.

Både det nya entreprenadbolaget och de nya affärsområdena med drift och underhåll för väg samt snö och grönt skapar möjligheter att ytterligare tydliggöra respektive områdes kärnkompetens, menar BDX. Verksamheten i CWN drar igång 1 maj.

Den stora efterfrågan på entreprenadtjänster för infrastrukturprojekt i norra Norrland gör att BDX startar ett nytt dotterbolag.