Avtal klart för vätgasstation i Västerås

Publicerad tors, 05/04/2023 - 16:30

Vätgasbolaget Hynion har tecknat ett markavtal vid truckstopet i Västerås, Stop 128. Avtalet är nästa steg i etableringen av en vätgasstation på platsen.

Hynion har tidigare beviljats bidrag på drygt 60 miljoner kronor från Energimyndigheten för att bygga två vätgastankstationer under 2023, med kapacitet på 1 500 kg vätgas per dygn. Nyligen tecknade bolaget ett markavtal i logistikområdet Torsvik söder om Jönköping, och nu är det alltså klart med ett i Västerås.

Stop 128 är ett modernt truckstop med inhägnad parkering, direkt anslutning till E18, restaurang, flertalet olika drivmedelsstationer samt en fullserviceverkstad med tvätthall. Det är också en naturlig knutpunkt för den kommersiella tunga trafiken i Västerås och ligger nära Icas centrallager.

”Det är otroligt glädjande att återigen kunna informera om att vi på Hynion har lyckats få ett mycket attraktivt markavtal för våra vätgastankstationer. Vi ser fram emot att kunna bidra till omställningen till nollutsläpp för den tunga trafiken i Mälarregionen, säger Slavica Djuric, vd för Hynion Sverige.

Nu ska bolaget ansöka om bygglov och andra nödvändiga tillstånd för som rör den kommande etableringen.