Åkerihistoriskt 30-årsfirande i Örebro

Publicerad fre, 10/14/2022 - 09:53

Åkerihistoriska Sällskapet bildades för 30 år sedan för att bevara historiskt värdefullt material från åkerinäringen. I helgen som var hölls årsmöte där bland annat en ny styrelse valdes.

Omkring 35 medlemmar dök upp på årsmötet som hölls i Åkerimuseums lokaler i Örebro. Efter sedvanlig smörgåstårta hölls mötet där bland annat tre nya styrelsemedlemmar valdes. Anders Näslund och Kenneth Hedegård lämnade sina poster och Bosse Norvinges plats var vakant sedan tidigare. Nya medlemmar i styrelsen är nu Rickard Ferm, Torbjörn Berggren och Johan Eriksson.

– Det är lite särskilt roligt med den föryngring i föreningen som Johan Eriksson står för. Jag hoppas vi kan locka fler yngre åkare, förare och andra entusiaster att bli medlemmar i föreningen. Det är viktigt för framtiden, säger Per Broholm som är Sveriges Åkeriföretags representant i styrelsen.

Efter årsmötet anlände en busslast med bussveteraner från Värmland. Ett muntert tillskott när tårtan skulle dukas fram, tyckte Per Broholm.

– Vi har sagt att de är välkomna till museet någon gång, och så kom vi fram till att det var allra roligast om de kom på besök just i samband med årsmötet när det är så många andra här. sÅ plötsligt var vi nästan 80 personer vid fikat.

Förutom smörgåstårta och efterrättstårta fick jubileumsbesökarna uppleva rockabilly från en enmansorkester.

Läs mer om Åkerihistoriska Sällskapet här.

Årsmöte för 30-årsjubilerande förening. Foto: Per Broholm