Eon och Veho i samarbete om energilösningar

Publicerad tors, 05/23/2024 - 10:56

Eon och generalagenten för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige, Veho, har ingått ett samarbetsavtal som rör energilösningar till bolagets återförsäljare och kunder.

– Samarbetet innebär att vi kompletterar Mercedes-Benz eget erbjudande kring tunga elektrifierade fordon med Eons erbjudanden kring till exempel laddning, energilager och lokal elproduktion. Partnerskapet ska stärka både vår egen och Vehos affär, och ömsesidigt utveckla respektive verksamhet, säger Eons vd Johan Mörnstam. 

Transportsektorn och fordonstillverkarna räknar med att över hälften av nyförsäljningen av tunga lastbilar ska bestå av batterielektriska fordon år 2030, vilket innebär en utmanande uppgift för att etablera laddinfrastruktur.  Johan Mörnstam ser dock att utmaningarna också innebär stora möjligheter, som att kombinera laddlösningar med lokal produktion av förnybar el och energilagring. Där ser han en roll för Eon, som expert och möjliggörare av transportsektorns energiomställning, med ett brett utbud av energirelaterade produkter och tjänster.   

– Partnerskap likt detta är ett område med stark tillväxtpotential. Veho och Mercedes-Benz har ett tydligt mål om att snabbt få upp andelen fossilfria, tunga transporter och Eon erbjuder hela bolagets breda produktportfölj, inklusive vår kompetens. Det är en fantastisk möjlighet såväl affärsmässigt som hållbarhetsmässigt, säger Johan Mörnstam.

En viktig del av partnerskapet är utbildningsinsatser och gemensamma marknadsföringsaktiviteter.

– Genom att erbjuda rätt kompetens kommer vi att kunna bidra till en mer hållbar transportsektor, och det är en ära för oss att vara en del av detta engagemang, säger Anders Smith, tf. vd för Veho. 

Om Veho
Veho är en del av Veho Oy AB som ansvarar för import och distribution av Mercedes-Benz lastbilar i Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen, och är Norra Europas största återförsäljare av Mercedes-Benz. 

Anders Smith, tf. vd Veho (t.v.) och Johan Mörnstam, vd Eon (t.h.) är överens om att tillsammans även erbjuda energilösningar till kunder och återförsäljare.