Åkare på lista över hållbarhetsmäktigast

Publicerad mån, 12/18/2023 - 23:58

Tidningen Aktuell Hållbarhet har rankat Sveriges 33 mäktigaste under 33 år inom hållbarhet. En av dessa är Victor Falkenklev, vd och delägare på Falkenklev Logistik och laddbolaget Rifil.

Falkenklev Logistik behöver snart ett eget arkiv för alla priser. Höjdpunkten tycker vi på Svensk Åkeritidning förstår att utmärkelsen Stora Åkeripriset var, som åkeriet fick mottaga i maj i år. Men Falkenklev har också bland annat vunnit Laddguldet och Skånes miljöpris.

Nu har 32-årige Victor Falkenklev, vd och delägare i familjekoncernen också tilldelats en plats på Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste under 33 år. Victor driver åkeriet tillsammans med brodern William som tredje generationen och de har framför allt blivit uppmärksammade de senaste två åren för sina ambitiösa satsningar på elektrifiering, inte minst en solcellspark och ett nätverk av laddstationer för både lätta och tunga fordon.

Falkenklev Logistik har en ovanligt ambitiös plan för sin elektrifieringsresa där drömmen enligt Victor vore att vara helt elektrifierade 2026, men där ett mer realistiskt utfall är före 2030.

Victor Falkenklev vid en av familjebolagets laddstationer i Skåne. Foto: Peter Westrup