Postnord stuvar om i ledningen

Publicerad fre, 12/08/2023 - 09:34

Mathias Krümmel lämnade tidigare i veckan Postnord och sin roll som vd för Postnord Sverige och medlem i koncernledningen. Ylva Ekborn, som varit chef över Postnord Accelerate samt vd och koncernchef för Postnord Strålfors, har nu tagit över som tillförordnad vd.

Mathias Krümmel har varit anställd på Postnord sedan 2000 och haft flera ledande befattningar genom åren. Sedan 2021 har han varit vd för Postnord Sverige.

– Jag har jobbat tillsammans med Mathias i många år och vill tacka honom för hans uppskattade insatser för Postnord. Den strategi vi har lagt fast samt den organisationsförändring som under Mathias ledning genomförts i Sverige, med ett tydligt fokus på affären, har lagt en solid grund för framtida tillväxt och lönsamhet på den svenska marknaden, säger Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord.

Expressen uppger att Annemarie Gardshol meddelat tidningen att ”det ekonomiska resultatet har inte kommit i den takt som koncernen väntat sig. Jag och Mathias har haft en dialog om detta över tid. Vi är överens om att ny energi behövs i ledarskapet för att åstadkomma de förändringar som är planerade att göra”.

Ylva Ekborn, som sedan 2018 sitter i Postnords koncernledning, har nu tagit över som tf. vd för Postnord Sverige. Annemarie Gardshol övertar som tf. vd i sin tur Ylva Ekborns nuvarande roll på Postnord Accelerate. Lisbet Karlsson, idag landschef för Postnord Strålfors Sverige, blir tf. vd och koncernchef för Postnord Strålfors.

Postnord uppger att man inlett en process för att tillsätta en permanent vd för Postnord Sverige.