De startar kostnadsfri snabbutbildning till yrkesförare

Publicerad tors, 11/09/2023 - 10:56

Tillsammans med transportkoncernen Holfast ska bemanningsföretaget Professionals Nord lansera två chaufförskolor där programmets deltagare får möjligheten att kostnadsfritt utbilda sig till yrkesförare under en tremånadersperiod. 

Enligt Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnds (TYA) årliga rapport ”Trendindikatorn Åkeri” behövs det 5 044 nya yrkesförare i Sverige under de kommande 12 månaderna. För att möta kompetensbehovet lanserar nu bemanningsföretaget Professionals Nord två chaufförsskolor, för att skapa möjligheter för individer att snabbt och kostnadsfritt utbilda sig och byta karriärbana.

– Efter att vi på PN har genomfört en nationell chaufförskola känns det otroligt kul att vi i samarbete med den väletablerade koncernen Holfast kan göra en lokal satsning i Värmland för att bemöta den kompetensbrist som råder bland yrkeschaufförer, säger Jesper Wingqvist, vd Professionals Nord Karlstad.

Programmen bygger på konceptet ”Accelerated Learning” som innebär att man hittar motiverade personer som får möjligheten att snabbt byta karriärbana eller vidareutvecklas genom intensiva program som varvar teori med praktiska moment. PN Chaufförskola och Holfast Chaufförskola kommer att starta i början på januari och deltagarna kommer vara utbildade inom tre månader. Efter avklarad utbildning får deltagarna garanterad anställning och uppdrag antingen hos någon av Professionals Nords partnerbolag eller hos Holfast, beroende på vilken utbildning man deltagit i. 

Vill du veta mer om programmen? 
Läs mer om PN Chaufförskola 2024
Läs mer om Holfast Chaufförskola