Reaxcer ökar lokal närvaro

Publicerad tors, 10/05/2023 - 23:32

Logistikbolaget Reaxcer gör sin största satsning någonsin för att öka den lokala närvaron. En ny säljorganisation ska ge bolagets 200 åkerier bättre affärsmöjligheter.

– Vår grundidé bygger på att vara lokalt förankrade. Våra delägare finns överallt ute i bygderna och nu stärker vi deras kompetens med en helt ny avdelning som kommer att verka i alla delar av länet, säger vd Michael Schahine.

Satsningen är den enskilt största som Reaxcer har gjort för att främja den lokala närvaron i Jämtland-Härjedalen. Den innebär bland annat att fem nya medarbetare ska rekryteras.

– Vi har en flexibel inställning till olika lösningar. Vår utgångspunkt är att en person ska ha fokus på norra Jämtland, en annan på östra delarna av länet, den tredje ska verka i Västjämtland och den fjärde finnas så nära Härjedalsfjällen som möjligt. Säljchefen som är ansvarig för avdelningen kommer att vara placerad i Östersund. Den personen ska även ansvara för försäljningen i Östersund, säger Michael Schahine.   

Reaxcer bildades 2005 av två lokala lastbilscentraler: Jämtfrakt och Härjelast. Syftet var att koordinera resurser på ett effektivt sätt och skapa möjlighet till större gemensamma affärer. Med den nya organisationen tror man sig stå redo för framtiden.

– Vi behöver bli mer framåtlutade och offensiva än tidigare. Med den nya organisationen får vi fler kontaktytor och kan bli ännu bättre på att hjälpa våra kunder. I slutänden handlar det om att bidra till utvecklingen av våra åkerier, som utgör en betydande del av företagandet i Jämtlands län, säger Michael Schahine.