Still förvärvar Truckcenter Gösta Larsson

Publicerad tors, 08/31/2023 - 09:15

Truckleverantören Still Sverige AB har förvärvat Truckcenter Gösta Larsson AB efter ca 25 år av nära samarbete. Still stärker därmed positionen i Mellansverige.

Truckcenter Gösta Larsson AB har sedan 1997 varit exklusiv återförsäljare för varumärket STILL. Bolaget har ett 30-tal medarbetare och omsätter omkring 140 mnkr. 

Huvudkontoret ligger i Örebro och bolaget har även anläggningar i Västerås och Norrköping. 

– Still och Truckcenter har haft ett starkt samarbete sedan 1997. I och med förvärvet stärker vi vår position i Mellansverige. Tillsammans kommer vi arbeta för ännu nöjdare kunder och ökad tillväxtpotential i både bolagen, säger Reke Salievski, vd på Still Sverige AB.

Genom att bli en del av en större koncern kommer Truckcenter framöver att erbjuda enhetliga lösningar inom exempelvis digital flottoptimering och automationslösningar.

 – Vi kommer även fortsättningsvis driva bolaget vidare under eget namn med nuvarande organisation. Att vi nu får nya ägare ger bolaget bättre förutsättningar och resurser för tillväxt. Tillsammans kommer vi skapa synergier för att ge ännu bättre service till våra kunder”, säger Stefan Hahne, vd på Truckcenter Gösta Larsson.

 

Om Still
Still erbjuder skräddarsydda företagsinterna logistiksystem och tillhandahåller en intelligent kombination av truckar och lagerutrustning, programvara, tjänster och service. Företaget grundades 1920 och har idag 9 000 medarbetare runt om i världen.

Om Truckcenter
Truckcenter Gösta Larsson AB grundades 1946 och har sedan 1997 varit exklusiv återförsäljare av varumärket STILL i Sverige. Företaget erbjuder försäljning, av ny och begagnad materialhanteringsutrustning, uthyrning av truckar och serviceverksamhet. Nettoomsättningen uppgick till cirka 140 miljoner kronor 2022. Truckcenterhar sitt huvudkontor i Örebro, med verksamhet även i Västerås och Norrköping, och har cirka 30 medarbetare.