Volta Trucks igång med serietillverkning

Publicerad fre, 04/21/2023 - 11:01

Volta Trucks har nu påbörjat serietillverkningen av sin första lastbilsmodell Volta Zero. Tillverkningen sker hos Steyr Automotive i Österrike.

Den första omgången serietillverkade fordon kommer att användas av kunder för utvärdering i deras egen operativa miljö, för att kunden ska få möjlighet lära sig mer om hur fordonet bäst kan utnyttjas i den egna organisationen. De första fordonen som går direkt till kund för kommersiellt bruk är beräknade att levereras under tredje kvartalet 2023.

Volta Trucks tog emot besök av Österrikes minister för miljö, mobilitet, teknik och innovation, Leonore Gewessler, vid fabriken i Steyr förra veckan. Hon bevittnade personligen de sista förberedelserna på plats inför starten av serietillverkningen av Volta Zero.

Tillverkningen vid fabriken i Österrike ägs av Steyr Automotive som enligt Volva Trucks har lång erfarenhet av lastbilstillverkning, höga kvalitet på anläggningen och en bevisad förmåga att leverera i högt tempo.

Steyr Automotive har reserverat en kapacitet på upp till 14 000 tillverkade fordon per år för Volta Trucks. Under de kommande åren ska Volta Trucks successivt att öka produktionsvolymerna och produktionen säkrar över 700 arbetstillfällen hos Steyr, plus ytterligare omkring 2 000 arbetstillfällen hos leverantörer.

Tillverkning vid Steyr Automotive fabrik i Österrike.