Einride kliver in på brittiska marknaden

Publicerad tors, 04/20/2023 - 22:08

Fraktteknikbolaget Einride är på väg att lansera sina tjänster i Storbritannien. Första brittiska kunden blir Pepsico och bolagets varumärke Walkers som kommer att ta del av hela Einrides ekosystemtjänst för godstransporter.  

Einrides brittiska transportnätverk inkluderar hårt trafikerade motorvägar som M1, M5 och M6 och kopplar samman storstäderna London, Sheffield, Manchester, Birmingham och Bristol. Startpunkten är Midlands “gyllene logistiktriangel” där majoriteten av landets logistik- och lagerfaciliteter är placerade och som ligger inom fyra timmars köravstånd från 90 procent av den brittiska befolkningen.

Bolagets första kommersiella partner i Storbritannien blir amerikanske Pepsico som ska använda elektriska lastbilar på sträckorna mellan Walkers fabriker i Leicester och Coventry. Lastbilsflottan, som består av fordon från andra tillverkare, ska drivas av mobilitetsplattformen Einride Saga och partnerskapet väntas leda till att 120 000 transportmil elektrifieras under tre år.

– Vårt partnerskap med Einride är ett litet men viktigt steg mot det målet, som kommer att hjälpa oss att göra betydelsefulla framsteg inom hållbar transport. Med denna första utrullning ser vi fram emot att upptäcka potentialen med elektriska transporter, säger Archana Jagannathan, hållbarhetschef på Pepsico UK i ett pressmeddelande från Einride.

Einrides transportnätverk i Storbritannien

Transporterna planeras, optimeras och övervakas genom Einride Saga. Genom god planering, smarta överlämningar vid batteriladdning eller förarbyte ska de ineffektiva processerna minimeras. Einrides affärsidé är att ta det övergripande ansvaret för all logistik, från smart mjukvara till stabil laddinfrastruktur och underhåll för därigenom tillhandahålla en helhetsservice för kunderna.

Einride planerar att efterhand etablera ett omfattande nätverk av partner i Storbritannien och Irland, genom att ansluta ytterligare transportörer och operatörer. Bolaget etablerade sin verksamhet i Sverige och USA först, men verkar sedan förra året även på marknaderna i Tyskland, Belgien, Luxemburg, Nederländerna.

Einride har etablerat ett transportnätverk som omfattar rutter mellan några av Storbritanniens viktigaste industristäder. Inom nätverket erbjuder bolaget nu en transporttjänst som omfattar det mesta från fordon till övervakning, optimering och laddning.