Tempcon och AX Transport ingår samarbete i Stockholm

Publicerad tors, 04/06/2023 - 10:37

Tempconkoncernen och AX Transport har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att AX Transport blir underleverantör av temperaturkontrollerade transport- och logistiktjänster i Stockholmsområdet. Samtidigt har verksamheten inom Tempcon Stockholm överlåtits till AX Transport.

Sedan 2019 har både Tempcon Stockholm AB och AX Transport AB bedrivit verksamhet inom tempererade transporter till mottagare i Stockholmsområdet. Båda verksamheterna har utgått ifrån samma fastighet på Tuna Gårdsväg i Tumba. Nu har ett avtal om samarbete tecknats samtidigt som verksamheten i Tempcon Stockholm, såsom personal, fordon och lokaler, har överlåtits till AX Transport.

Avtalsansvariga för samtliga av Tempcon Stockholms kunduppdrag kommer även fortsättningsvis att vara Tempconbolagen Klimat-Transport, Tommy Nordbergh Åkeri, Abbekås Åkeri, Erling Andersson Åkeri med flera. AX Transport behåller också sina nuvarande kundavtal.

– Genom överlåtelsen och det strategiska samarbetet med AX Transport får vi ännu bättre möjligheter att nu ta nya och större affärer eftersom vår gemensamma kapacitet för temperaturkontrollerade lager-, terminal- och transporttjänster nu kraftigt ökar i Stockholmsområdet, säger Tempcon Groups koncernchef Christian Hallberg i ett pressmeddelande.

– För oss på AX Transport känns det här nya, strategiska samarbetet mycket bra, säger Henrik Lindahl, vd på AX Transport. Vi har redan idag en väl utvecklad verksamhet, men i och med överlåtelsen får vi nya möjligheter och inte minst vad gäller kontakten med Tempconbolagen.

Verksamheten utgår ifrån Tumba även fortsättningsvis.