Fordonsgymnasium prisas för gott arbete

Publicerad ons, 03/22/2023 - 22:16

Fordonsprogrammet på Bäckdalsgymnasiet TTC i Jönköping är årets vinnare av priset ”Nästa stopp”. I motiveringen lyfts praktikperioderna, elevernas inflytande över utbildningen och en allt bättre examineringsgrad upp som goda exempel på framgång.

Priset delas ut av Motorbranschens Arbetsgivarförbund, som är en del av Transportföretagen. Skolan har i ett nära samarbete med branschen skapat en utbildningsmiljö där eleverna trivs och där eleverna ges stort inflytande över utbildningen. Det har resulterat i väl fungerande praktikperioder och att vägen till jobb är kort, skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Bäckdalsgymnasiet har också ökat andelen elever som tar examen från fordonsprogrammet, från 79,5 procent 2019 till 91,9 procent 2022. 

Prissumman på 60 000 kronor ska enligt pressmeddelandet användas för att göra studiebesök hos företag och verksamheter. Under studiebesök ska eleverna få ta del av teknikutvecklingen som sker inom fordon. 

– Utöver att det är roligt att vinna det här priset så är vi stolta över att arbetet har lett till att en högre andel elever i dag tar examen från fordonsprogrammet. Här vill jag verkligen lyfta fram våra fantastiska lärare, men även eleverna som gör ett stort arbete. Ett kvitto på det fina arbetet är att fler elever numera söker sig till fordonsprogrammet, säger skolans rektor Linda Jonsson.

Elever, lärare och skolledning på Bäckadalsgymnasiet har fått pris för gott arbete inom fordonsprogrammet.