Renall köper majoritet i Broms Renhållning

Publicerad fre, 03/03/2023 - 07:30

Renhållnings- och transportföretaget Broms, med verksamhet i Södermanland, får en ny huvudägare i Renall. Siktet är nu inställt på att stärka bolagens tjänsteerbjudanden och bredda marknaden till en större region.

Broms, med verksamhet i östra delarna av Södermanland, är ett familjeföretag i tredje generation. Genom det nya samarbetet och de nya ägandeförhållandena ska verksamheten i båda bolagen kunna stärkas och tillväxten fortsätta i snabbare takt, enligt bolagen. De lyfter upp digitalisering av affärssystem och kommunikation, förhandling med andra företag och satsningen på en cirkulär ekonomi som områden där de båda bolagen nu får en starkare position och möjlighet. Ägandet i bolagen kommer nu att delas mellan ägarna i Broms, grundarna av Renall och SEB Private Equity som är en investeringsdel av SEB som fokuserar på företag med hållbara affärsmodeller.

– Vår ambition är att Broms och Renall tillsammans med de anställda ska fortsätta att växa som den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen med en affärsmodell som möjliggör ökad återvinning och en cirkulär ekonomi, säger Renalls vd Ronny Fyhr.
 

Om Renall
Är ett miljöserviceföretag som erbjuder avfalls- och återvinningslösningar, miljökonsulttjänster, kranbil- och transporttjänster samt slamsugning och högtrycksspolning. Har sitt säte i Norrköping, cirka 160 anställda och omsatte omkring 300 mnkr under 2022.

Om Broms Renhållning
Är ett miljöserviceföretag som erbjuder avfalls- och återvinningslösningar samt kranbil- och transporttjänster i östra Södermanland. Har sitt säte i Oxelösund, cirka 25 anställa och en omsättning på 40 mnkr 2022.