Starkt 2022 för Bellman

Publicerad tors, 02/23/2023 - 22:36

Bellman Group har gjort ett starkt 2022. Det står klart när koncernen nu presenterat sin bokslutskommuniké. Nettoomsättningen ökade med 35 procent, där en stor del av ökningen kommer från förvärv.

Nettoomsättningen för helåret 2022 ökade med 35 procent, från drygt 2,8 till drygt 3,8 miljarder kronor. Majoriteten av ökningen kom från förvärv. EBITDA före jämförelsestörande poster förbättrades med 43 procent. Resultatet landade på drygt 80 miljoner kronor.

Koncernen konstaterar bland annat att prisökningar på drivmedel och råvaror har satt press på marginalerna, men att förvärvsstrategin ligger fast, med fokus på tillväxtregioner i Sverige.    

– Vi kan konstatera att det fjärde kvartalet visade på en stark omsättningsökning med ett kraftigt förbättrat rörelseresultat, trots ekonomisk osäkerhet och mer utmanande marknadsförutsättningar. Effekterna av högre inflation och räntor förstärker trenden med prishöjningar på drivmedel och råvaror samt försenade leveranser av maskiner och produktionsutrustning. Vi ser fortsatt en satsning på stora infrastrukturprojekt i landets tillväxtregioner, inte minst i Norrland, vilket är positivt för vår verksamhet, säger Magnus Persson, vd på Bellman Group.

Under året har Bellman Group, som länge varit starkast i södra delen av landet, etablerat sig i Norrland genom köpet av Öhmans.