Hedin Trucks bygger ny anläggning i Linköping

Publicerad ons, 10/19/2022 - 15:29

Hedin Trucks, som är det nya namnet på Hedin Bils lastbilsverksamhet, fortsätter satsa stort på de tunga affärerna. Nu inleds bygget av en ny lastbilsanläggning i Linköping.

Hedin Mobility Group köpte i vintras Tecto Trucks i Markaryd och nu under hösten har koncernen renodlat hela sin lastbilsverksamhet genom skapandet av Hedin Trucks som har elva anläggningar i landet. Nu ska en helt ny anläggning uppföras vid E4 och infarten till Linköping Östra.

– Här kommer vi att ha en toppmodern serviceanläggning med försäljning av både nya och begagnade lastbilar, säger Christoffer Dirmark, regionchef på Hedin Trucks.

I den nya anläggningen kommer Hedin Trucks även att erbjuda arbete med el-lastbilar och har tillgång till laddstation för tunga fordon.

– Tvåvåningsbyggnaden uppförs av Hedin Groups eget byggbolag Tuve Bygg och blir över 2 200 kvadratmeter stor med en kontorsdel och showroom i två plan. Vi bygger fem genomgående skepp på över 30 meter vardera, så vi kommer att ha gott om resurser för att kunna serva lastbilar och efterfordon, säger Christoffer Dirmark.

Den nya anläggningen skapar ett tiotal nya arbetstillfällen.

Skiss på den nya anläggningen i Linköping.