Mercedes-Benz har ny generalagent i Sverige

Publicerad fre, 10/07/2022 - 10:14

Sedan den 1 oktober är Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige. Veho Import är en del av den finska Veho-koncernen och har sin bas i Malmö.

Mercedes-Benz säljer omkring 800 tunga lastbilar i Sverige årligen, och totalt är ca 6 500 fordon i trafik. Nu har Veho Import köpt lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige AB för att driva den vidare i egen regi.

– Vi är generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Finland, Estland, Lettland och Litauen sedan tidigare och vi säljer lastbilar vid fyra anläggningar i Sverige. Detta är alltså verkligen produkter som vi har i blodet. Vi ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare, återförsäljare och kunder fortsätta utveckla den svenska marknaden för Mercedes-Benz Lastbilar, säger Veho Imports vd Tobias Sigerstad.

Vid Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige ser man också positivt på framtiden. Alla personer som arbetat inom verksamheten kommer att följa med till Veho Import AB som får sitt kontor i Hyllie i Malmö. 

– Vi har jobbat hårt och länge med att få alla pusselbitar på plats, men nu trycker vi på knappen och kör. Vi har en hel del tankar om framtiden och vad vi ska göra och vi är 30 personer som är på hugget, säger Bengt-Ove Hedborg som är chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.

Vehos långa erfarenhet i Norden och Baltikum samt ett starkt och dedikerat nätverk i Sverige ska borga för goda kundupplevelser och tillgänglighet för Sveriges lastbilskunder, menar bolaget.

– Vi vet vad lastbilskunder kräver när det gäller bra tillgänglighet på verkstäder och reservdelar, och det kommer vi satsa hårt på att utveckla i Sverige. En annan nyckelfråga är att skapa hållbara lösningar för transportbranschen, vilket vi redan jobbar med tillsammans med våra kunder. Elektrifiering är inte något vi planerar för – vi är redan där, säger Sigerstad.

Veho grundades som generalagent för Mercedes-Benz i Finland 1939 och har varit familjeägt sedan dess. 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder euro och hade 2 200 anställda. Veho förväntar sig att årligen leverera totalt omkring 5 000 lastbilar på sina olika marknader framöver. 

Tobias Sigerstad, vd Veho Import som är ny generalagent för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.