Klassisk lastbilsfest tillbaka i Södertälje

Publicerad ons, 09/14/2022 - 13:05

På lördag den 17 september kommer ett hundratal klassiska lastbilar, bussar och brandbilar att köra längs vägarna i Södertäljetrakten, påhejade av entusiaster och nyfikna åskådare. Tunga Rallyt Åkarsvängen är tillbaka efter pandemiuppehållet.

Tunga Rallyt Åkarsvängen presenteras som en manifestation av de fordon som har bidragit till att bygga upp Sverige till dagens nivå och välstånd. De fordon som deltar är en del av det fordonshistoriska kulturarvet. 

I år deltar omkring 150 fordon från 1930-talet fram till 1992. De flesta är svenska, men omkring 25 av dem kommer från andra länder i vår närhet. Totalt deltar omkring 400 personer i rallyt och MHS, Motorhistoriska sällskapet i Sverige, har ett femtiotal funktionärer på plats.

– Intresset för lastbilar, bussar och brandbilar är stort här och många är riktiga fantaster som lägger ner många timmar på att göra bilarna fina, säger Jan Tägt, ordförande i MHS.

Rallyt inleds vid Chassiporten i Södertälje, där ekipagen startar med en minuts mellanrum, och går en runda till bland annat Persåkers Speedshop i Åkers styckebruk och Megs Kök & Trevlig vid Malmby under dagen, med målgång vid Scanias huvudkontor i Södertälje.

Tunga Rallyt arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige, MHS, tillsammans med Scania Sverige AB.

Mer info om rallyt hittar du här: www.mhs.se

Ingen stress på vägarna när Tunga Rallyt Åkarsvängen anordnas.