BDX förvärvar Stockholmsåkeri

Publicerad tors, 06/02/2022 - 17:35

Logistikbolaget BDX Företagen gick nyligen ut med att man skriver ett nytt omfattande avtal med Ahlsell. Som en konsekvens av detta har man nu också förvärvat åkeriet Olab AB, som har sin bas i Stockholm och redan har ett samarbete med BDX och Ahlsell.

Verksamheten i Olab består av transporter för Ahlsell i Stockholmsområdet och företaget förfogar över en egen terminal och drygt 50 distributions- och lastbilar med egna förare, skriver BDX i ett pressmeddelande.

– Med förvärvet av Olab AB blir vi än starkare samtidigt som vi kan erbjuda Ahlsell en mer sammanhållen tjänst över ett större geografiskt område. Vi ser en stor potential i att utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med verksamhetschefen Jimmy Glarén och övriga medarbetare från Olab AB, säger Catrin Ingvarsson, vd för BDX Företagen.

Owe Lannebjer, vd för Olab, säger att han arbetat med att utveckla lager- och transportlösningar för Ahlsell sedan 1977 och att han startade Olab 1982 just för att utföra transporter för Ahlsell.

– Under åren sedan dess har Ahlsell och Olab vuxit tillsammans, där vi nu har ett femtiotal fordon som kör i uppdraget, säger Owe Lannebjer som också lyfter personalens roll för bolagets framgång.

– Hela den här utvecklingen av företaget har varit en resa som hela tiden har varit byggd på förtroende, och vi har alltid haft inställningen att ”det där löser vi”. Därför har det varit oerhört viktigt för mig att ha personal som har tänkt likadant som jag i de frågorna. Det känns tryggt att BDX förvärvar Olab då min uppfattning är att de kan driva företaget vidare i samma anda som jag har byggt upp företaget i.

Olab AB har enligt senaste offentliga uppgifter en omsättning på 80 miljoner kronor och 80 anställda.

Olab blir nu en del av BDX. Foto: Jimmy Glarén